Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

15 decembrie 2009

Un răsărit de soare …gratuit!!!




Te-ai întrebat vreodată, în vreo dimineaţă senină, cum ar fi dacă soarele nu ar mai răsări? Care ar fi, în ordine, simţămintele care te-ar încerca şi ce gânduri ar pune întâi şi-ntâi stăpânire pe mintea ta? Poate că prima reacţie ar fi să crezi că…e încă noapte, sau că s-a dat ora. Orice! Numai să nu admiţi că lipseşte acel răsărit de soare cu care erai atât de familiarizat.



Îţi aminteşti când ţi-ai luat, ultima oară,câteva clipe din timpul tău agitat să priveşti cerul, să-ţi făureşti închipuiri din formele norilor sau să asculţi ciripitul blând al unei păsări? Când te-ai îmbătat ultima dată cu mirosul unei zambile şi când ai meditat la delicateţea cu care a fost creat ghiocelul?
Poate că ai fost măcar o dată impresionat de puritatea albului de omăt ce acoperă pământul întinat, în fiecare iarnă când asprimea gerului nu opreşte fulgii mari să se rostogolească mânaţi de puterea gravitaţiei…

De câte ori te opreşti să-ţi aminteşti pentru ce scop măreţ ai fost destinat? Viaţa poate trece uşor pe lângă tine fără să guşti măcar din pacea şi bucuria care-ţi sunt la îndemână.
Undeva, în spatele unei lumi ce si-a uitat rostul, stă plin de dragoste şi răbdare…CREATORUL RĂSĂRITULUI…



E acelaşi Domn care ţi-a pus în cale mirajul curcubeului şi misterul prin care rodeşte o sămânţă…aceeaşi Prezenţă Sfântă în faţa Căreia îngerii se pleacă în adorare, dar pe care TU îţi permiţi deseori să o dai uitării!!!
Cine eşti tu să întorci spatele cu atâta nonşalanţă Celui care a înşirat cu măiestrie milioanele de nervi şi sinapse ce se găsesc în corpul tău atât de complex construit? Cine îţi dă dreptul să uiţi momentul acela în care El a rostit „S-a sfârşit!”, pentru că murea pentru vina ta, atârnat undeva între cer şi pământ??
Astăzi, caută o floare de a cărei frumuseţe să te bucuri, o pasăre al cărei cânt să-l asculţi şi dacă ai uitat să te minunezi de splendoarea răsăritului, priveşte în tăcere multitudinea de culori ale apusului…
Caută sa fii mai aproape de cer…mai aproape de El!!!


Created by Monalisa O.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea