Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

12 ianuarie 2010

Turcul care l-a împușcat pe Papă în 1981...

Interes mediatic uriaş pentru Mehmet Ali Agca, turcul care a încercat, acum aproape trei decenii, să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea. Agcea, aflat într-o etapă de-a dreptul mistică, doreşte să facă bani buni din povestea lui.
Printr-o scrisoare făcută publică de avocatul său, Ali Agca s-a arătat doritor de oferte de cărţi, filme, documentare de televiziune şi interviuri imediat după eliberarea sa, prevăzută pentru 18 ianuarie. Câteva edituri şi case de prodicţie din Japonia şi Italia s-ar fi arătat deja interesate, scrie presa britanică, de povestea atentatorului.
Potrivit Sunday Times, turcul ar fi cerut două milioane de dolari pentru un interviu de televiziune şi cinci milioane pentru două cărţi. Mai mult, acesta i-ar fi scris lui Dan Brown, autorul best-seller-ului "Codul lui da Vinci", căruia i-a propus să scrie împreună o carte, "Codul Vaticanului", pe care să o şi ecranizeze.
Agca l-a împuşcat, fără să-l ucidă, pe papa Ioan Paul al II-lea în Piaţa Sf. Petru din Roma la 13 mai 1981. Motivele acestui atac sunt şi acum neclare. Ideea acreditată de presă şi de anchetatorii occidentali este că Ali Agca a executat un ordin al serviciilor secrete din statele est-europene, care vedeau în fostul suveran pontif o ameninţare la adresa regimurilor comuniste. La doi ani după atentat, Ioan Paul al II-lea l-a vizitat la închisoare pe atacatorul său şi i-a acordat iertarea.
Prelaut de la www.realitatea.net

3D...


Iubitorii filmelor 3D sunt sfătuiţi ca, înainte de a abuza cu mersul la cinematograf sau de a-şi achiziţiona televizoarele de ultimă generaţie a căror imagine este difuzată 3D, să meargă să consulte un oftalmolog. În timp ce noua tehnologie digitală este considerată mult mai confortabilă de majoritatea consumatorilor, specialiştii avertizează că expunerea prelungită la vizionări în 3D s-ar putea solda, pe termen lung, cefalee (cu dureri de cap - n.r.). “Mulţi oameni au probleme de vedere minore, cum ar fi un strabism uşor, care, în condiţii normale, nu afectează creierul în niciun fel”, este de părere oftalmologul Michael Rosenberg, de la Universitatea de Medicină din Chicago. În cazul vizionării unui film 3D, experienţele senzoriale prin care trec aceste persoane sunt cu totul inedite, deoarece creierul este supus unui efort mult mai mare decât un om care nu are niciun fel de problemă de vedere. “În cele din urmă, se ajunge la puternice dureri de cap”, adaugă specialistul, care explică procesul.“În cazul unei vederi normale, fiecare ochi percepe lucrurile dintr-un unghi uşor diferit. Când imaginile sunt procesate la nivelul creierului, este creată o percepţie în profunzime. Iluziile generate de filmele tridimensionale solicită mai mult atât ochiul, cât şi creierul, astfel că, în cazul în care ochii au chiar şi cea mai mică problemă, creierul este supus unui efort mult prea mare pentru a recepţiona imaginile cât mai clar. Aceste neconcordanţe provoacă dureri de cap persistente în timp”, spune medicul oftalmolog.Deosebit de precauţi trebuie să fie şi cei care au probleme cu vederea de la distanţă. Potrivit specialiştilor, aceştia nu pot vedea deloc în 3D. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul persoanelor cu strabism sau care au musculatura oculară slăbită ( au tendinţe de strabism).
Stire preluata de pe www.evz.ro

12 Ianuarie 2010


Privește....

...în urmă la ceea ce ai realizat deja.

...în sus și crede că cerul se va însenina.

...în jos ca să te asiguri că ești pe calea cea bună.

...înainte și asumă-ți victoria asupra fiecărui obstacol!


Viața este un proces de învățare, iar noi învățăm prin deciziile pe care le facem.

Dacă nu am avea de făcut și decizii mari, nu am învăța lecții mari.

Lista mea