Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

20 ianuarie 2010

Dragoste de frate


Mary, o fetiţă în vârstă de 5 ani, a trebuit operată şi a pierdut atât de mult sânge că a fost nevoie de transfuzie. Frăţiorul ei de 13 ani, Jimmy, avea cel mai mare grad de compatibilitate. „Ce spui, Jim, îi vei da surioarei tale puţin din sângele tău?”
Feţişoara lui Jim s-a făcut gravă. „Da, domnule doctor, dacă este nevoie.”
A fost pregătit pentru transfuzie. Pe parcurs, doctorul a observat că băiatul devenea tot mai palid. „Jim, te simţi rău?”, l-a întrebat. „Nu, dar mă întrebam când am să mor.”
„Să mori?!? Tu credeai că dacă îţi luăm puţin sânge ai să mori?”
„Da, domnule.”
„Şi cu toate acestea ai fost gata să-ţi dai viaţa pentru surioara ta?” „Da, domnule.”

Dumnezeu este tot Dumnezeu


Gladys Aylward, misionar în China în urmă cu mai bine de 50 de ani, a fost nevoită să fugă atunci când japonezii au invadat Yangcheng. Dar nu putea să plece şi să abandoneze lucrarea. Cu ajutorul unei singure persoane a trecut mai mult de 100 de orfani peste munţi, în China Liberă.
Pe drum, Gladys s-a luptat cu deznădejdea ca niciodată înainte. După o noapte fără somn, a venit dimineaţa fără nicio speranţă de a ajunse la adăpost. O fetiţă din grup i-a reamintit povestea mult dragă lor despre Moise şi Israeliţi, la trecerea Mării Roşii. „Dar eu nu sunt Moise!” a strigat Galdys cu disperare. „Bineînţeles că nu eşti, dar Dumnezeu este tot Dumnezeu!”, i-a răspuns fetiţa.

Lista mea