Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

2 august 2010

DADDY! CAN I BUY AN HOUR OF YOUR TIME?


Este evident că cel mai preţios lucru şi cele mai bune cadouri pe care părinţii le pot da copiilor lor este timp de calitate . Copiilor nu le pasă de nimic altceva, atâta timp cât ne petrecem un timp de calitate cu ei. O investiţie personală în copiii noştri este mult mai important pentru ei decât orice jucării, jocuri video, sau obiecte gadget electronic. Noi, de obicei, încercăm să le cumpărăm pantofi cu nume de brand, hainele cele mai scumpe, cele mai bune jocuri video şi jucării, gândindu-ne că am putea compensa timpul pe care nu l-am petrecut cu ei. Spre surprinderea noastră, aceste încercări mascate şi sub mână nu funcţionează deloc cu copiii noştri, deoarece aceștia sunt destul de inteligenți să înţeleagă că noi încercăm să îi mințim cu materiale scumpe, care nu pot substitui timpul de calitate pe care trebuie să îl petrecem cu ei. Timpul petrecut cu un copil lasă o impresie mai pozitivă, impresie care durează mai mult decât orice altceva. Părinţii ar trebui să ia în considerare punerea portofelele lor deoparte şi să înceapă să ofere timp. De curând am auzit o pevestire impresionantă pe care aș dori să o citiți...
Aceasta este o povestea unui om care a venit acasă de la locul de muncă tarziu, obosit şi iritat, pentru a găsi pe fiul său de 5 ani, așteaptând-ul cu entuziasm la uşă. De îndată ce tata a intrat în casă, fiul său se uită la faţa lui pentru a vedea dacă tatăl său este într-o buna dispozitie. Când el a crezut că este un moment potrivit, a spus: "Tati, pot să-ţi pun o întrebare?"
Tatăl a răspuns fără ezitare, dar cu ton neatractiv "Da sigur, ce este?"
Fiul întrebă pe tatăl lui, "Tati, cât de mult câștigi într-o ora?"
Tatăl răspunse nerăbdător cu furie şi zgomot puternic. "Asta este treaba ta? De ce mă întrebi aşa ceva?"
Fiul nu a renunțat şi a răspuns,
"Vreau doar să știu.
Te rog, spune-mi, cât de mult faci într-o oră?"
Tatăl s-a liniştit un pic şi a spus: "Dacă trebuie să ştii,... uite, eu fac 20 dolari pe oră."
Băieţelul cu capul în jos, spuse: "Oh, tati, te rog..poți să îmi împrumuți 10 dolari?" În acest moment tatăl a devenit furios, dar nu au avut nici o idee cu privire la intenţia copilului. Tatăl a zis din nou, cu furie, "În cazul în care motivul pentru care ai întrebat este să poţi împrumuta nişte bani de la mine pentru a cumpăra o prostie de jucărie sau alte nimicuri, atunci vreau să te văd mărşăluind direct în camera ta şi direct la culcare.
Băieţelul în linişte s-a dus în camera lui şi a închis uşa. Deşi băieţelul ştie că tatăl său îl iubeşte,
el nu a fost mulţumit de reacţia spontană a tatălui său cu privire la cererea sa.
În cele din urmă, tatăl se aşează pe scaun şi a început să fie mai furios în urma întrebării băiețelului său. În mintea lui el a continuat să gândească cum el îndrăzneşte să pună astfel de întrebări numai pentru a obţine nişte bani. După aproximativ o oră sau două, tatăl s-a calmat, şi a început să pună lucrurile într-o altă perspectivă.El a spus:
"Poate că într-adevăr are nevoie de 10 $ să cumpere ceva. La urma urmei, el de fapt nu cere bani de foarte multe ori ". Tatăl a mers în camera băiețelului lui. După ce bate el a deschis uşa şi a întrebat.... "Ai adormit fiule?"
Băieţelul a răspuns ușor
"Nu tata, sunt treaz."
Tatăl a spus calm: "Uite...m-am gândit și... poate am fost prea dur cu tine mai devreme. Aceasta a fost o zi lungă şi mi-am revărsat supărarea pe tine.. uite... aici sunt cei 10 dolari pe care ia-i cerut."
Băieţelul sare drept în sus, fericit şi zâmbitor şi strigă,
"Oh, multumesc tata!" Apoi, fugind la perna sa...el a scos câțiva dolari mototoliți. Tatăl când a văzut că băieţelul avea deja nişte bani ascunși a început să se înfurie din nou. Băiețelul, încet...a început să calculeze banii pe care îi avea...
Tatăl întrebă atunci: De ce mi-ai cerut bani când tu deja aveai?
Băieţelul a răspuns, "Pentru ca nu aveam suficient de mulți, dar acum am!" Băieţelul a adăugat: "Tati, am 20 de dolari acum pot să cumpăr o oră din timpul tău? Te rog ca mâine să vi acasă mai devreme aş dori să iau cina cu tine."
Tatăl a fost zdrobit când a auzit şi a înţeles tot ce fiul său a încercat să facă de la bun început. El a pus braţele în jurul fiului său, şi și-a cerut iertare.
A doua zi, întreaga familie a avut mai mult de o oră pentru a lua masa împreună şi pentru a recupera din urmă ... acest lucru a devenit un obicei apoi în familia lor.

Lista mea