Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

18 februarie 2010

Despre încredere...

Mi-am propus să vorbesc astăzi despre încredere. Despre încrederea dintre oameni. Și doresc să vă provoc pe voi cititorii la discuție..asta dacă vreți. Puteți lăsa comentariile voastre legate de acest subiect...astfel vom dezbate mult mai bine această temă.
Nicolae Iorga spune că încrederea nu se pierde decât o dată...iar un alt scriitor spunea că încrederea se cucerește greu și se pierde repede.
Oare este așa cum spun acești scriitori?
Mulți susțin că într-o relație...chiar dacă greșești, ca prieten trebuie să ierți. Dar iertarea unei greșeli aduce cu sine o garanție a unei încrederi la fel de puternice ca până la momentul în care s-a greșit?După ce o pesoană dezamăgește ... va primi aceeași încredere dacă a fost iertat?
Poate că unii dintre voi ați trecut pe aici..poate ați greșit sau poate vi s-a greșit...cum a rămas încrederea in acea relație?
Arthur Schopenhauer spune că este mai rușinos să nu ai încredere într-un prieten decât să fi înșelat de el.
Întrebarea mea este...după ce ai fost îmșelat de prieten...cum rămâne încrederea? pentru că William Sakespeare susține că nu trebuie să ai încredere în acela care ți-a încălcat o dată cuvântul.
Aștept reacțiile voastre...și..vă multumesc!
În fiecare dimineaţă avem în faţă o noua zi; tu hotărăşti dacă va fi o zi bună sau proastă, dacă urmează să te bucuri de viaţă în ziua aceea sau nu. Indiferent de natură factorilor externi cu care ne confruntăm cu toţii, zi de zi, la serviciu sau în alt alte domenii ale vieţii, tot noi suntem cei care hotărâm în mare parte ce fel de zi vom avea.
Umorul este un element simplu şi esenţial, care te poate ajută să ai o stare de spirit degajată. Când lucrurile păr să meargă prost, relaxează-te, nu te grăbi să reacţionezi. Încearcă să realizezi o imagine de ansamblu, gândeşte-te la ceea ce se întâmplă şi care este reacţia potrivită.
Zilnic pot există multe lucruri care te pot enerva, îngrijora sau nemulţumi. Important este să nu permiţi să se întâmple acest lucru. Poţi alege modul în care să reacţionezi şi să treci mai lejer peste nemulţumirile mărunte, ajungând în felul acesta să ai o dispoziţie mult mai veselă şi mai creativa. Bună dispoziţie şi un nivel cât mai redus al stresului îţi pot prelungi viaţă chiar şi cu câţiva ani!
Atitudinea pe care o ai în faţă vieţii poate să atragă persoanele în preajmă ta sau nu. Oamenii sunt în general atraşi de persoanele care au o perspectivă optimistă asupra vieţii. Cu toţii dorim să fim înconjuraţi de prieteni care găsesc soluţii la orice problemă, care au o atitudine pozitivă. Nu este greu de ghicit de ce o persoană care se plânge tot timpul este evitată de cei din jur, neavând parte de prea mulţi prieteni. Atitudinea pozitivă în faţă vieţii este secretul pentru a construi o viaţă fericită.
Schimbările care apăr în viaţă pot fi reale surse de stres, ceea ce îi face pe oameni să fie nervoşi şi îngrijoraţi. În faţă neprevăzutului este firesc să ne simţim puţin nesiguri.

Lista mea