Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

26 decembrie 2009

De-ale copiilor

Ce este dragostea?
Dragostea este…Când cineva te rănește…chiar dăcă te doare îngrozitor…tu nu plângi, pentru că știi ca o s-o doară pe persoana care te-a ranit! (Matei – 6 ani)
Dragostea este când… bunica mea avea artrită și nu-și putea vopsi unghiile…bunicul meu le-a vopsit el pentru ea, cu toate că și el avea artrită… (Rebecca – 8 ani)
Dragostea este…Când o fată se dă cu parfum și băiatul se dă cu after-shave…și ies la plimbare împreună…și se miros unul pe celalalt (Karl – 5 ani)
Dragostea este…Când știi că sora ta mai mare te iubeste…pentru că-ți dă ție toate hainele ei vechi…si ea trebuie să se duca la cumpărături, să-și ia altele! (Laura – 4 ani)
Dragostea este…Când căîelul tău te linge pe față…cu toate că l-ai lăsat acasă singur toata ziua! (Maria – 4 ani)
Dragostea este…Când cineva te iubeste…felul în care-ți spune numele, e…este diferit ! (Emy – 4 ani)
Dragostea este…Când oferi cuiva din mancarea ta, fără ca să te aștepți ca celălalt să-ți ofere din mâncarea lui ! (Cristi – 6 ani)
Dragostea este…Când mami il vede pe tati transpirat și murdar tot…dar tot îi spune…”tot esti mai frumos ca Brad Pitt!” (Cris – 8 ani)
Dragostea este…Când spui cuiva ceva rău despre tine…și ți-e frica că n-o să te mai iubească din cauza la ce ai spus…și apoi cealaltă persoană te surprinde iubindu-te chiar mai mult ! (Emma – 7 ani)
Dragostea este…Când un bătrân și o bătrâna…sunt încă buni prieteni cu toate că se cunosc unul pe celălalt de mult timp… (Ruben – 6 ani)
Dragostea este…Când îi spui unui băiat că are o cămașa așa frumoasă…cu toate că el poartă aceeași cămașa în fiecare zi! (Ami – 7 ani)
Dragostea este…Ce se întampla de Crăciun…când te oprești din desfăcut cadouri…ca să te bucuri de bucuria celorlati ! (Mihai – 5 ani)
Dragostea este când…dacă vrei să înveți să iubești mai bine…începe cu un prieten care nu-ți place! (Nikka – 6 ani)
Dragostea este…Când iubești pe cineva…ochii tăi se tot mișcă…și niște steluțe strălucesc în ei! (Karol – 7 ani)
Dragostea este…Dumnezeu ar fi putut să spună niște cuvinte magice ca să scape din cuiele de pe Cruce…dar n-a facut asta…Asta este dragoste! (Mihai – 5 ani)
Dragostea este...Când mami îi face cafea lui tati și după aceea ia o înghițitură înainte să i-o dea, ca să se asigure că are gust bun.
Dragostea este...Când vă țineți de mână și stați unul lângă altul într-o cafenea. Asta înseamnă că sunteți îndrăgostiți. Dacă nu ar fi asa, ați putea sta unul în fața celuilalt și ar fi ok.
Ce gândesc oamenii când spun “Te iubesc!”
“Persoana respectivă gândește: Da, chiar îl iubesc. Dar sper că face dus măcar o dată pe zi.” (Michelle – 9 ani)

....


În timpul uneia dintre prelegerile sale, David Hilbet spunea:- Fiecare om posedă un anumit orizont. Când se îngustează și devine infinit de mic, el se transformă în punct și atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".

Omul modern


Un om modern s-a rătăcit prin deşert. Era deshidratat. Când dormea visa doar apă, portocale sau smochine. Apoi se trezea şi se târa mai departe, dar chinul era tot mai apăsător. Când tocmai ajunsese la capătul puterilor a zărit o oază. "A, fata morgana" a gândit el. "O iluzie care vrea să mă împingă la disperare, deoarece în realitate acolo nu există nimic. Dar nu! Eu voi rămâne demn şi nu mă voi lăsa păcălit!" El se apropia de oază însă ea nu dispărea, ci devenea tot mai vizibilă. Smochinii parcă îi făceau semn cu crengile lor să vină şi să mănânce, dar el gândea: "Asemenea iluzii sunt frecvente pentru cei aflaţi în situaţia mea. Ce crudă poate fi natura!" Cuprins de aceste gânduri a murit având pe buze un blestem neînţeles asupra lipsei de sens a vieţii. După o oră l-au găsit doi beduini. "Poţi înţelege aşa ceva?" întrebă unul. "A murit de foame şi de sete lângă cea mai frumoasă oază." "A fost un om modern!" a răspuns celălalt beduin. "Nu a crezut în ceea ce a văzut!" Tot aşa, Dumnezeu este foarte aproape de noi însă omul modern nu Îl observă. "Veţi auzi cu urechile voastre, şi nu veţi înţelege; veţi privi cu ochii voştri, şi nu veţi vedea. Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, şi să-i vindec". (Matei 13.14)

Lista mea