Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

22 aprilie 2010

Aproape o treime dintre tinerii români consumă alcool în exces, în fiecare săptămână!


Peste 29 la suta dintre tinerii români, cu vârste cuprinse între 15 si 24 de ani, consuma excesiv alcool în fiecare săptămână, se arată într-un Eurobarometru privind consumul de alcool și politicile publice menite să reducă afecțiunile provocate de acesta.Consumul excesiv de alcool afectează persoanele de orice vârsta, însă cei mai predispusi la a bea cantități mari de băuturi alcoolice în fiecare săptămâna sunt tinerii cu vârste cuprinse între 15 si 24 de ani, arata Eurobarometrul. [...]Trei din patru respondenți la Eurobarometru au spus ca beau alcool de aproximativ trei ori pe săptămână, însă gradul de constientizare al efectelor alcoolului asupra sănătății variază.Astfel, majoritatea oamenilor știu că alcoolul afectează ficatul, însă puține persoane știu că băuturile alcoolice provoacă și cancer.Europenii susțin, totuși, într-o majoritate covârșitoare, politicile publice de reducere a efectelor negative ale alcoolului. Aproape 90 la sută dintre respondenți susțin că persoanele sub 18 ani nu ar trebui să consume băuturi alcoolice, în vreme ce 83 la sută susțin că polițiștii ar trebui să efectueze controale-surpriză pentru a identifica șoferii băuti la volan.Comisia Europeana a lansat, în 2006, o strategie privind consumul de alcool, ce identifica prioritățile de acțiune inclusiv la nivel național în acest domeniu.Sondajul a fost realizat în octombrie 2009, la nivel de UE, pe un eșantion de 27.000 de persoane.
Sursa:
Mediafax

Uneori atleții poartă greutăți la antrenamente, pentru a exercita efort suplimentar și pentru a-și clădi mușchii. Apoi, când își dau greutățile jos, ei simt că mai au puțin și zboară!

Necazurile din viață, asemenea acelor greutăți, ne călesc sufletește și ne ajută să fim în formă pentru următoarea "cursă".

Lista mea