Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

18 februarie 2010




În fiecare dimineaţă avem în faţă o noua zi; tu hotărăşti dacă va fi o zi bună sau proastă, dacă urmează să te bucuri de viaţă în ziua aceea sau nu. Indiferent de natură factorilor externi cu care ne confruntăm cu toţii, zi de zi, la serviciu sau în alt alte domenii ale vieţii, tot noi suntem cei care hotărâm în mare parte ce fel de zi vom avea.
Umorul este un element simplu şi esenţial, care te poate ajută să ai o stare de spirit degajată. Când lucrurile păr să meargă prost, relaxează-te, nu te grăbi să reacţionezi. Încearcă să realizezi o imagine de ansamblu, gândeşte-te la ceea ce se întâmplă şi care este reacţia potrivită.
Zilnic pot există multe lucruri care te pot enerva, îngrijora sau nemulţumi. Important este să nu permiţi să se întâmple acest lucru. Poţi alege modul în care să reacţionezi şi să treci mai lejer peste nemulţumirile mărunte, ajungând în felul acesta să ai o dispoziţie mult mai veselă şi mai creativa. Bună dispoziţie şi un nivel cât mai redus al stresului îţi pot prelungi viaţă chiar şi cu câţiva ani!
Atitudinea pe care o ai în faţă vieţii poate să atragă persoanele în preajmă ta sau nu. Oamenii sunt în general atraşi de persoanele care au o perspectivă optimistă asupra vieţii. Cu toţii dorim să fim înconjuraţi de prieteni care găsesc soluţii la orice problemă, care au o atitudine pozitivă. Nu este greu de ghicit de ce o persoană care se plânge tot timpul este evitată de cei din jur, neavând parte de prea mulţi prieteni. Atitudinea pozitivă în faţă vieţii este secretul pentru a construi o viaţă fericită.
Schimbările care apăr în viaţă pot fi reale surse de stres, ceea ce îi face pe oameni să fie nervoşi şi îngrijoraţi. În faţă neprevăzutului este firesc să ne simţim puţin nesiguri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea