Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

18 februarie 2010

Despre încredere...

Mi-am propus să vorbesc astăzi despre încredere. Despre încrederea dintre oameni. Și doresc să vă provoc pe voi cititorii la discuție..asta dacă vreți. Puteți lăsa comentariile voastre legate de acest subiect...astfel vom dezbate mult mai bine această temă.
Nicolae Iorga spune că încrederea nu se pierde decât o dată...iar un alt scriitor spunea că încrederea se cucerește greu și se pierde repede.
Oare este așa cum spun acești scriitori?
Mulți susțin că într-o relație...chiar dacă greșești, ca prieten trebuie să ierți. Dar iertarea unei greșeli aduce cu sine o garanție a unei încrederi la fel de puternice ca până la momentul în care s-a greșit?După ce o pesoană dezamăgește ... va primi aceeași încredere dacă a fost iertat?
Poate că unii dintre voi ați trecut pe aici..poate ați greșit sau poate vi s-a greșit...cum a rămas încrederea in acea relație?
Arthur Schopenhauer spune că este mai rușinos să nu ai încredere într-un prieten decât să fi înșelat de el.
Întrebarea mea este...după ce ai fost îmșelat de prieten...cum rămâne încrederea? pentru că William Sakespeare susține că nu trebuie să ai încredere în acela care ți-a încălcat o dată cuvântul.
Aștept reacțiile voastre...și..vă multumesc!

1 comentarii:

Panse spunea...

Daca iubesti ierti si poti oferi o noua sansa. Dar asta doar rugandu-te si cerand putere de la Dumnezeu, deoarece iertarea e de-a dreptul divin!

Trimiteți un comentariu

Lista mea