Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

11 februarie 2010

Viața între două lumi

De multe ori întalnesc oameni de diferite vârste care imi atrag atenția.Astăzi vreau să vă aduc în atenție acei oameni care trec pe lângă noi sau poate că doar îi observăm de departe...oameni ce sunt în "lumea" lor.
Cel puțin printre tineri am observat acest obicei de a avea o mare parte din timp căștile în urechi...ascultând muzica lor preferată. Când îi vezi prima oară...tinzi să te speri...ei zâmbesc, deși sunt singuri...sunt parcă uneori într-o visare cu ochii deschiși...mai pe scurt, nu sunt prezenți cu totul acolo! Muzica are efectul ei. Ca unul care a iubit unele genuri de muzica, pot să recunosc....muzica poate deveni un drog. Ea-muzica-te poate scoate din realitatea dură a acestei vieți. Te ia și te duce acolo unde vrei tu, acolo unde te simți în siguranță...te rupe efectiv de realitate. Pentru o perioadă mă bucuram de efectul acesta al muzicii (nu vorbesc de toate genurile muzicale...ci de cele de genul house, trance, jungle, etc.)...ca mai târziu să văd cât de dăunător este. Faptul că te rupi voit de realitate, îți răpește posibilitatea luării unor decizii bune la timpul potrivit, formarea caracterului în momentele de criza...și mai ales...îți fură prezentul.
Nu numai muzica are acest rol...De multe ori, noi singuri facem astfel de escapade . Fugim pur și simplu din prezent. Ne folosim mintea, imaginația pentru a ne rupe de realitate. Trăim prea mult în trecut, sau prea mult imaginându-ne un viitor mai bun, mai frumos, în care noi o ducem bine.
Asfel, noi oamenii trăim în două lumi total diferite: lumea reală și cea "a noastră"...Poate că petrecem prea mult timp în lumea noastră, uitînd că viața trece foarte repede, neoferindu-ne posibilitatea unui "load level". Faptul că fugim de multe ori din realitate ne poate afecta pe viitor. Trecutul pe care de multe ori îl invocăm în prezent nu mai poate să ne ofere decât amintiri....sau cel mult lecții. Viitorul pe care ni-l imaginăm...niciodată nu ne vom apropia de el dacă nu deschidem ochii...continuând să visăm , nu ne ajută să aducem la îndeplinire aceste vise ale noastre. Trebuie să trăim fiecare clipă a prezentului, a realității.
De multe ori ne amintim ce bine era când eram mici, când nu aveam griji, când cineva avea grijă de toate...a fost frumos, sau poate că pentru unii nu...dar nu trebuie să ofer prea mult timp amintirilor. Ele ne pot răpi momente prețioase în care putem să ne bucurăm acum în prezent.
Trăind între aceste două lumi, nu ne putem bucura. Să nu uităm că doar lumea reală ne-a adus și ne va aduce bucurii...să nu mai facem greșeala de a irosi momentele prezentului...pentru că mai târziu vom regreta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea