Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

20 august 2010

Lucruri importante pe care le poți învăța de la copii


Adultii si copiii: doua categorii diferite de varsta, dar si de intelepciune, deoarece fiecare dintre cei implicati in acest joc placut al exercitarii autoritatii va avea de invatat cate ceva de la celalalt.

In timp ce te straduiesti sa iti educi fiul sau fiica sa se lege la sireturi ori sa scrie alfabetul, acestia iti pot impartasi subtil din experienta varstei lor.

Iata cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le uiti niciodata si de care iti amintesc copiii, daca stii sa ii privesti:

1. Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei. Chiar si atunci cand nu vei mai fi rasplatit pentru ca ai mancat tot ce era din farfurie.

2. Uneori este cel mai bine sa fii complet necioplit si direct cu oamenii, asa cum se intampla sa fii in copilarie cu rudele, cand iti cereau sa faci ceva stanjenitor si incomod, pentru o bucatica de prajitura.

3. Punand intrebari afli raspunsuri. Nu te sfii sa pui intrebari.

4. Un Gordie Lachance ceva mai batran si mai intelept spunea in filmul Stand by me:
"Nu am avut niciodata in viata prieteni mai buni decat au fost la 12 ani". Si avea dreptate. Secretul consta in incercarea de a fi acel prieten care erai la 12 ani: distractiv si loial, deschis si lipsit de ranchiuna.

5. Barbatii adevarati nu incearca marea cu degetul. Ei sar direct in ea.
6. Joaca este o munca. Abordeaza fiecare problema cu seriozitarea unui copil de 5 ani care detine harta unei comori secrete.

7. Cand erai mic urai atunci cand un adult iti spunea: "Vom vedea". Inca este ceva de neacceptat. Nu spune asta.

8 Singura metoda de a afla cum functioneaza un lucru este sa il dezasamblezi in bucati mici. Acesta este insa un sfat care priveste problemele mai complexe ale vietii si mai putin televizorul cu plasma.

9. Motivul pentru care nu se acorda imprumuturi bancare sau carti de credite copiilor de 8 ani ar fi ca se presupune ca strangi bani inainte sa iti cumperi o noua jucarie.

10. In limbajul secret al copiilor cuvantul "fitness" nu exista. Este inlocuit de "distractie".

11. Lumea ta nu poate fi pe jumatate reala si pe jumatate imaginara.

12. Temele pentru acasa sunt o nenorocire. Adu-ti acasa proiecte neterminate de munca si iti vor strica seara...Si mariajul... Si familia. ...Si viata.

13.Prea mult - din orice - iti va provoca o durere de burtica.

14. Cei mai "cool" adulti au fost cei care au avut timp sa stea sa te asculte pe tine, copil fiind. Inca iti mai doresti sa fii un adult "cool" la randul tau, nu-i asa?

15. Cele mai bune carti se citesc dupa lasarea serii, cu o lanterna.

16. Considera adrenalina ca fiind drogul tau. Nu ai nevoie de bere, iarba, tigari ca sa te simti bine.

17. Sa vezi un fulger pe cer este mai distractiv decat sa te uiti la televizor. Iar ploaia nu este un motiv de tristete ci de bucurie. Iesi din casa!

Sursa- www.ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea