Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

5 iulie 2010

O poveste uimitoare

Ultima oară am vorbit despre dragostea unui tată...și nu vreau să mă opresc aici! Am descoperit de curând o altă poveste adevărată, impresionantă...Este o poveste de dragostea ...dragostea unui tată...

- Echipa Hoyt este un grup de sportivi alcătuit dintr-un tată şi fiul său: Dick şi Rick. Ei aleargă. Aleargă mult. Au la activ 64 de maratonuri, 206 triatlonuri, 204 curse de 10km. Au traversat S.U.A. , au alergat 45 de zile şi au pedalat pe parcursul a 3735 km, dar au reuşit.

Echipa hoyt adoră cursele. Însă numa

i j

umătate din echipa hoyt poate alerga, adica Dick, tatăl. Rick, însă, nu îşi poate folosii picioarele şi nici nu poate vorbi. La naşterea sa din 1962, cordonul ombilical i s-a înfăşurat în jurul gâtului, lăsându-i creierul fără oxigen şi răpindu-i posibilitatea de coordonare. Medicii nu ofereau nici o speranţă în ce priveşte dezvoltarea sa.

Dick şi soţia sa, Judy, nu au fost de acord cu această prognoză. Cop

ilul nu putea să se îmbăieze, să se îmbrace

sau să mănânce singur, dar putea să gândească. Ei ştiau că este inteligent.

Aşa că l-au înscris la o şcoală publică. El a absolvit liceul. A intrat la facultate şia a absolvit-o şi pe aceasta.

Însă Rick dorea să alerge. La vârsta de 15 ani, l-a întrebat pe tatăl său dacă nu s-ar putea înscrie împreună la o cursă de binefacere de 8.5 km. Dick nu era alergător, însă era tată, aşa că şi-a pus fiul într-un scaun cu rotile cu trei roţi şi au pornit la drum. Nu s-au mai oprit de atunci.

Tânărul Rick Hoyt se bizuie în întregime pe tatăl său: să-l ridice, să-l împingă, să pedaleze şi să-l tragă după el. În afară de faptul că are o inimă plână de râvnă, el nu contribuie cu nimic la efort. Rick depinde în întregime de puterea tatălui său.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea