Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

29 aprilie 2010

Arca lui Noe descoperită


Presa internaţională scrie despre presupusa descoperire a rămăşiţelor provenite de la Arca lui Noe, găsite la o înălţime de aproximativ 4.000 de metri, pe Muntele Ararat din estul Turciei. Exploratorii suţin că sunt siguri în proporţie de 99% că structura de lemn aparţine corabiei lui Noe.
Pe de altă parte însă, cercetătorii care au studiat împrejurimile regiunii zeci de ani, sunt rezervaţi în ceea ce priveşte originile rămăşiţelor.

Este necesar ca situaţia să fie scoasă din context pentru a ajunge la o concluzie plauzibilă, iar ei nici măcar nu lucrează prea mult cu Biblia", a spus arheologul Paul Zimansky. El aminiteşte că în Biblie se arată faptul că muntele Ararat reprezintă locul în care s-a oprit arca.
Grupul de cercetărori care a făcut descoperirea susţine că, în urma testării cu carbon, s-a dovedit că rămăşiţele au o vechime de 4.800 de ani, adică perioada în care se presupune că Arca lui Noe s-a aflat pe mare, transmite Fox News.
"Semnificaţia acestei descoperiri este că, pentru prima oară în istorie, găsirea Arcei lui Noe este bine documentată şi dezvăluită întregii populaţii", susţine Gerrit Aalten, un cercetător olandez. Citând mai multe detalii ce corespund cu descrierile istorice ale corabiei, Aalten este de părere că aceasta este o descoperire argeologică legitimă.
"Există numeroase dovezi solide care atestă că structura de lemn găsită pe Muntele Ararat este legendara Arcă a lui Noe", a adăugat olandezul.
Structura corabiei conţinea mai multe compartimente, unele separate prin grinzi din lemn, unde se crede că erau ţinute animalele. Ipoteza că zona în care s-a făcut descoperirea ar fi fost locuită a fost exclusă, întrucât nu au fost găsite dovezi ale prezenţei umane, la o înălţime de peste 3.500 de metri.
Unul dintre membrii echipei de cercetători a relatat: "În octombrie 2008, am urcat pe munte cu echipa turcă. La peste 4.000 de metri altitudine, am văzut o structură construită din lemn. Fiecare scţndură avea aproximativ 8 centimetri lăţime. Am văzut, de asemenea, penele de fixare, ce reprezintă dovada construirii antice, când cuiele de metal nu existau. Am mers cam 100 de metri şi am văzut fragmente de lemn, încastrate într-un gheţar. Am analizat împrejurimile şi am constatat că structura de lemn era acoperită de gheaţă şi roci vulcanice".
Conform Bibliei, Dumnezeu ar fi declanşat potopul pentru a elimina nedreptatea de pe Pământ şi i-a cerut lui Noe să construiască o arcă pe care să aducă două exemplare din fiecare specie. După potop, arca a rămas pe vârful unui munte, despre care cercetătorii cred că este muntele Ararat, cel mai înart vârf din regiune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea