Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

18 martie 2010

Trădare, trădare...dar să știm și noi!




Trădarea s-a sprijinit întotdeauna pe ruda ei umilă, făţărnicia. (Stefan Zweig)

De ceva vreme mă tot minunez de unii oameni ce vor să pară a fi buni prieteni, iar ei trag jarul doar pe turta lor ... așa cum se spune pe la noi. Antoine de Saint-Exupery spunea - "Nu este credincios faţă de nimeni şi de nimic cel ce-şi poate trăda tovarăşul de trudă." Acum întreb și eu...când descoperi o astfel de persoană care trădează și minte atât de usor...ce încredere mai poți avea în acea persoană?
Mulți ajung la o vârstă de "oameni mari" dar ei rămân copii la minte și pentru a avea ceea ce își doresc calcă tot în picioare, chiar și prietenia celor ce le doreau binele. Ajung la o singură concluzie...trebuie să fiu de acord cu ceea ce spune Antoine de Saint-Exupery : "Se înşală cei ce caută morţiş să placă și, pentru a plăcea, se fac maleabili şi ductili și răspund dorinţelor înainte ca ele să fie exprimate. Ei trădează orice, ca să fie aşa cum li se cere. Dar ce treabă pot avea eu cu meduzele astea, care nu au nici os, nici formă? Le arunc şi le dau înapoi nebuloaselor lor: să vină să mă vadă când vor fi ele însele."
Pe astfel de oameni nu ai cum să îi privești decât cu milă. Nu își dau seama ce fac, nu realizează gândirea lor puerilă. Oare ei cred că pot să stea ascunși în falsitatea lor mult? Poate că ei nu stiu proverbul care spune că minciuna are picioare scurte.
Cel mai dureros este că de multe ori persoanele trădătoare și mincinoase...afișează fața de nevinovat, și continuă să susțină inocența lor. Asistând astfel de scene tinzi să îți pierzi și ultimele frânturi ale răbdării, și parcă ai răbufni...dar trebuie să nu uităm: Nu merită! Fie-ți milă de ei!
Aceasta este lumea în care trăim. Suntem trădați, mințiți, înșelați...dar cel mai bine ar fi ca să nu fim noi cei care facem aceste mârșăvii.
Cu această ocazie nu am cum să nu aduc aprecierile mele celor care sunt prieteni adevărați, celor care se țin de adevăr...celor care sunt OAMENI!
Iar celor care obișnuiesc să mintă, să trădeze, să înșele...nu pot decât să le spun că "nu e boală mai josnică-n lume decât trădarea" (Aeschylus)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea