Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

25 ianuarie 2010

Trecut, prezent....și iertare


Fiecare om își trăiește viața cum crede el că este mai bine. Unii caută binele lor, alții binele altora. Fiecare dintre noi avem planurile noastre, țintele noastre, pornirile și caracterele noastre. Fiecare se bucură în felul lui, și din diferite motive. Dar am pentru astăzi onîntrebare...ce te faci când bucuria ta a distrus pe a altcuiva? Ce te faci când realizezi că ce ai făcut până în prezent e rău?
Noi Oamenii uităm că uneori, trecutul ne poate afecta prezentul. Să nu fiu înțeles greșit...Faptele din trecut pot avea urmări în prezent. Cred că cea mai grea lovitură a faptelor trecutului este durearea din suflet că ai făcut ce ai făcut. Nimic nu mai poți schimba..trecutul este istorie.
Fiecare am greșit față de cineva...poate mai mult sau mai puțin. Cel mai greu e când realizezi că cineva suferă din cauza ta. Suferă pentru că tu cândva te-ai distrat fără să vezi că faci rău altuia. Începi să conștientizezi că ai schimbat viața cuiva...ce faci atunci?
Și uite așa, faptele trecutului vin cu tine în prezent! Doar dacă inima e prea rece, poți să treci mai departe...neglijând realitatea durerii altora...durere pricinuită de tine.
Dar vine o zi, cand devi om..cu suflet...ziua când vrei sa dai timpul inapoi..și nu se mai poate.
Acesta este poate prezentul pentru unii...un prezent în care regreți că ți-ai bătut joc de alții...neștiind că îți bați joc și de tine.
Am realizat că totuși există o scăpare...IERTAREA...doar când ești iertat, prezentul tău se schimbă.
Este ușor să ierți? Poate că fiecare am fost iertați....dar noi iertăm?
Am întâlnit persoane care știu să ierte...și le mulțimesc! Unele chiar mi-au schimbat prezentul...Dar câți dintre noi iertăm? Câți dintre noi oprim orgolil nostru? Câți vrem să ajută prezentul altora?
Iertare...doar când ți se oferă ajungi să înțelegi pe deplin semnificația și puterea ei.
Ai greșeli în trecut? Ai oameni care au fost întristați de tine? Nu vrei iertare?Du-te și cere!
Ți s-a greșit în trecut? Ai suferit din cauza unora? Iartă! Așa vei vedea că totul începe să se schimbe!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea