Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

8 ianuarie 2010

Există Dumnezeu? Partea I

Cu ceva vreme în urmă am avut ocazia să descopăr o imagine în care un tânăr purta un tricou alb cu o inscripție ce mi-a atras atenția:

God is dead (Dumnezeu este mort) - Nietzche

Iar imediat sub această afirmație ce a rămas în istorie era scris:

Nietzsche is dead (Nietzche este mort) -God

Am început să mă gândesc la noi oamenii și la atitudinea noastră față de Dumnezeu. Aș dori să încep meditația mea cu o întrebare care poate a apărut și în mintea voastră câteodată:

Există Dumnezeu?

Mulți oameni văd religia ca pe o invenție a omului pentru a putea trece peste obstacolele vieții. O altă categorie de oameni o văd ca pe o afacere. Alții susțin că religia este adevărată, bazată pe un Dumnezeu adevărat. În toate părțile lumii sunt nenumărate religii, care vorbesc despre o forță supremă: Dumnezeu, Allah, sau zei.

Trebuie să recunoaștem că există și o parte a populației ce susține că nu crede în nimc. Aceștia sunt numiți atei.

Privind această varietate de idei și concepții, cred că este normal și sănătos să răspundem la întrebarea de la care am plecat.

Aș putea să încep cu disputa legată de Creaționism vs. Evoluționism și să scoatem de acolo răspunsul. Poate cu altă ocazie. Momentan vreau să privim în jurul nostru, în noi și să căutăm sincer acest răspuns care poate să ne transforme viața.

Haideți să privim la cer, și la ce este dincolo de ceea ce poate percepe ochiul uman. Să privim Universul. Nu sunt un mare cercetător al acestuia, dar ca și mine, fiecare știm ce importante sunt distanțele dintre corpurile cerești. Știm ce s-ar întâmpla dacă Luna ar fi mai aproape sau mai departe de Pământ.. Sau dacă Pământul ar fi mai aproape

sau mai departe de Soare... Cine are grijă de tot Universul ca nimic să nu distrugă planeta noastră? Și întrebările pot continua.

Haideți să privim la natura din jurul nostru...Cum se face că fiecare fulg de zăpadă e diferit de ceilalți și nu există doi la fel? Cum sunt așa de minunat ornate florile, păsările, animalele

și peștii? Din ce este făurit parfumul florilor? Cum de sunt atât de asortate culorile din natură....mult mai minunat decât poate omul gândi vreodată? Cum dintr-un simplu gălbenuș de ou iese un pui ce are inimă, ochi ce văd și viață?




Să privim la noi, oamenii...Cum apare din două celule mascul și femelă apare mai târziu un copilaș? Cum din aceste celule, tainic ascuns în corpul mamei se dezvoltă inimioară, sistem nervos, sistem vizual, vase de sânge, creierul, oasele, mușchii și tot ce compune corpul nostru...Cine dă viață acelei inimioare?

Oare totul apare la voia întâmplării? Oare totul merge de la sine?

Până acum nu pot să cred că toate aceste lucruri minunate din jurul nostru au apărut din nimic. Sunt convins până acum că există Această Forță Supremă numită Dumnezeu!

Vom continua studiul nostru....

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea